2018-04-07

Mmmm, ze goxoa!!!!!!!!!

Beti bezala Aste Santu honetan Oropesara etorri gara eta hemen beti zerbait berzia jaten dugu. Horregatik, horretaz hitz egingo dizuet, Oropesako janariei buruz.

Dakizuenez, paella oso tipikoa da leku honetan. Guk urte guztietan paella jaten dugu, geihenetan mixta hartzen dugu.
Resultado de imagen de horchata con fartonsAste Santuan, Oropesan gozoki tipiko bat dago, "Mona de Pascua" deitzen da hain zuzen ere. Normalean erroska baten forma du eta kolorezko arrautzak eta txirbilekin apainduta dago.
Resultado de imagen de paella valencianaTxufa-hortxata Fartons-ekin ere tipikoa da. Fartonsa gozoki bat da opil baten antzekoa baina palu formarekin eta azukrearekin gainean. Niri asko gustatzen zaizkit eta hemen egunero jaten ditut gosaltzeko.
Resultado de imagen de mona de pascua valencianaGu oso gozozaleak garelako, egun honetan aprobetxatu dugu beste gozoki batzuk hartzeko, adibidez: izozkiak, gofreak...

Mmmm, ze goxoa!!!!!!!

iruzkinik ez:

Argitaratu iruzkina